Vår bakemester Jana Altmanová er lidenskapelig opptatt av å lage brød "slik brød skal lages" av økologiske råvarer, urkorn og surdeig, bakt i vedfyrt bakerovn.

 
 
bakeriet_AU.jpg
 

"FRA HELE KORN TIL SAFTIG BAKST"

 

VIRVELMØLLEN
På bakeriet har vi en unik patentert mølle som skånsomt maler hele kornet (med skall og kime) til ultrafint fullkornsmel. Dette næringsrike melet er svært lettfordøyelig og bidrar til saftige, velsmakende og holdbare brød med flott farge.

URKORN & SURDEIG
I deigen bruker vi mellom 15 og 100 % urkorn (enkorn, emmer, spelt og svedjerug). Disse opprinnelige kornsortene er spesielt næringsrike og smakfulle, og har en annen proteinsammensetning enn de moderne kornsortene. Mange mennesker som ikke tåler hvete eller har intoleranse for gluten kan nyte disse brødene. Surdeigen bidrar ikke bare til heving, men til modning og karakter, uten at bakervaren smaker "surt".

GODT BRØD TAR TID
Deigen lages kun av naturlige, økologiske ingredienser og eltes sakte og skånsomt i en tyskprodusert eltemaskin som er optimal for deiger av økologisk urkorn og surdeig. Etter eltingen modnes og heves deigen i 12-48 timer for a bli mest mulig lettfordøyelig, samt utvikle den unike smaken og karakteren.

VEDFYRT BAKEROVN
I hjertet av bakeriet har den anerkjente ovnsbyggeren John Fisher murt opp en unik masseovn av mer enn 10 tonn stein. Det tar 5-6 dager med gradvis opptrapping av fyring for å magasinere nok varme til at bakingen kan starte. Hver arbeidsdag avsluttes med at bakeren fyrer med 60 kg tørr bjørkeved for å vedlikeholde optimal temperatur i ovnen. Neste morgen er ovnen klar til a steke de mest smakfulle brød og bakeverk.

 
 

VÅRE SIGNATURBRØD

 

ANDRE BAKEVARER

KANELBOLLER
Siktet hvetemel, sammalt spelt, rårørsukker, smør, melk, havsalt, gjær, kanel, kardemomme. 

VI HAR OGSÅ MUFFINS, COOKIES OG SKOLEBOLLER
Tilbudet kan variere fra dag til dag. Vi har både vanlige og glutenfrie muffins. 

 

GLUTENFRITT BRØD
Sammalt rismel, maisstivelse, sammalt teff, sammalt hirse, konsistensmiddel (guarkjernemel, xantangummi), gjær, rapsolje, havsalt. 

DAGENS NYBAKTE
Hver dag baker Dana spennende noe som du får kjøpt i bakeriet. Det kan være franske bagetter, suppebrød, småkaker og cookies, rundstykker og annet godt!